Het is een triest feit van het leven, maar auto verzekeringspremies zijn vaak omgekeerd evenredig met de waarde van de auto die u verzekert. Als u dus in een duur voertuig rijdt, kost het u waarschijnlijk veel meer per jaar om gedekt te blijven dan wanneer u in iets goedkopers rijdt. Hetzelfde principe geldt of uw auto nu oud of nieuw is. Als uw auto meer waard is, dan is het logisch dat uw verzekering daardoor duurder wordt – en omgekeerd. Als u een high-end auto bezit of verwacht om dure reparaties te betalen voor uw huidige op een bijna maandelijkse basis, het bezitten van een dure set wielen misschien niet de slimste financiële beslissing. Aan de andere kant, als het kopen van een goedkopere auto uw jaarlijkse verzekeringspremies aanzienlijk zou verlagen, dan is het misschien tijd om die Corvette te verkopen en in plaats daarvan over te stappen op iets minder extravagant. In dit artikel bespreken we waarom sommige auto’s zoveel meer kosten dan andere als het gaat om het verzekeren ervan:

Waarom kosten sommige auto’s meer om te verzekeren?

Het allereerste wat u moet begrijpen wanneer u probeert uit te zoeken waarom sommige auto’s meer kosten om te verzekeren dan andere, is het concept van risico. Risico is de waarschijnlijkheid dat u een claim zult indienen, en het is een van de primaire factoren die in de prijs van uw verzekeringspolis zitten. Risico gaat ook hand in hand met de kans dat u betrokken raakt bij een auto-ongeluk, hetzij als bestuurder of als passagier. Het type auto dat u rijdt maakt een grote brok van uw verzekering risico. Dit komt omdat hoe duurder uw auto is om te repareren, hoe hoger het risico van toekomstige ongevallen die het vormt voor uw verzekeraar. Daarom is het zo belangrijk om de kleine lettertjes te controleren bij het winkelen voor een nieuwe verzekering: uw premie wordt bepaald door de risicofactor die uw verzekeraar voor u berekent op basis van hun risicobeoordelingscriteria.

Hoeveel kost een autoverzekering?

Verschillende auto’s komen met verschillende prijskaartjes als het gaat om het verzekeren ervan. Wat zijn de gemiddelde jaarlijkse kosten voor het verzekeren van een auto in de VS? Als u een gewone sedan bezit, bedraagt de gemiddelde jaarlijkse premie voor een autoverzekering 1.225 dollar. Als u een SUV rijdt, kunt u verwachten iets meer te betalen: $ 1.350. Een gewone sportwagen kost u $ 2.500, terwijl een luxe sedan u $ 3.400 kost. Als je een 4×4 truck hebt, moet je rekenen op een jaarlijkse bijdrage van $3.800. Grote SUV’s kosten ongeveer 4.100 dollar, terwijl sportwagens maar liefst 5.900 dollar kosten en luxe auto’s 7.000 dollar.

Controleer de kleine lettertjes voordat u koopt.

Bij het winkelen rond voor een nieuwe auto verzekering, altijd ervoor zorgen om de kleine lettertjes te lezen. Dit is de enige manier waarop u in staat zal zijn om een weloverwogen beslissing te nemen over welk beleid te kiezen. U kunt niet echt vertrouwen dat de vertegenwoordiger van het bedrijf zal u een onbevooroordeelde aanbeveling over welk beleid te kiezen. Alle verzekeringsmaatschappijen gebruiken verschillende beoordelingsfactoren bij het berekenen van de kosten van uw beleid, wat betekent dat u een ander tarief zal worden aangeboden, afhankelijk van het bedrijf dat u kiest. De enige manier om ervoor te zorgen dat u niet te veel betaalt voor uw dekking is door ten minste drie of vier offertes van verschillende verzekeraars te vergelijken voordat u zich vestigt op een. Om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke prijs krijgt, moet u altijd beginnen met het invoeren van uw postcode in een online autoverzekering offerte tool zoals degene die we hebben vermeld op onze site (ga naar onze autoverzekering sectie hier). Dit zal u toelaten om tarieven van meerdere bedrijven te vergelijken in een keer en kies de optie die het beste past bij uw behoeften.

Kijk voor een ongevalvrij korting.

Alle grote verzekeringsmaatschappijen bieden een soort van ongevalvrije korting als je een schone rij-record hebt. Hoewel deze kortingen sterk variëren van bedrijf tot bedrijf, kunnen ze u overal tussen 10% en 25% besparen op uw jaarlijkse premie. Als u een schone rij-record, vergeet dan niet om uw verzekeraar te vragen over deze kortingen bij het winkelen rond voor een nieuw beleid. Het krijgen van een lagere prijs voor uw jaarlijkse auto verzekering dekking is een stuk makkelijker dan je zou denken, vooral als je al rijden voor een lange tijd zonder het ontvangen van een enkele citatie.

Wees op uw hoede voor bundelaanbiedingen.

Als u winkelen voor zowel huis en auto verzekeringen van dezelfde provider, dan kunt u worden aangeboden een korting voor het kopen van beide beleidsterreinen samen. Dergelijke “bundel” aanbiedingen zijn gebruikelijk in de verzekeringssector, dus laat ze niet onopgemerkt. Wees echter voorzichtig voordat u zich committeert aan een dergelijk aanbod. Sommige bedrijven geven u een veel lagere prijs voor de autoverzekering als u deze bundelt met een woonhuisverzekering. In dergelijke gevallen kunnen ze bump up van de tarieven op uw huis beleid om te compenseren voor de lagere auto tarieven. Als u winkelen voor beide beleidsterreinen, zorg ervoor dat u de afzonderlijke prijzen van elk beleid op basis van uw individuele situatie te vergelijken voordat u zich aanmeldt voor een gebundeld aanbod.

Gebruik een prijsvergelijkingssite.

Voordat u zich verbindt aan een bepaalde autoverzekering provider, moet u zeker een prijsvergelijkingssite gebruiken om een beter idee te krijgen van welk beleid u zou moeten kopen. Op deze sites kunt u wat basisinformatie invoeren over uw huidige dekking, evenals de informatie die u hoopt te ontvangen van andere auto verzekeringsmaatschappijen. Deze sites zullen dan tonen u de prijs van het beleid aangeboden door verschillende autoverzekering providers. Met behulp van een prijsvergelijking site is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke deal.

Overweeg een korte termijn autoverzekering deal

Veel bedrijven bieden korte termijn autoverzekering deals die ideaal zijn voor leerlingen en nieuwe bestuurders. Dergelijk beleid duurt meestal zes maanden of een jaar, en ze zijn ontworpen om nieuwe bestuurders een kans om wat ervaring op te doen op de weg te geven. Als u begint met autobezit, dan kunt u overwegen om een korte termijn autoverzekering deal. Ze zijn meestal zeer betaalbaar en zal u toelaten om wat ervaring op te doen achter het stuur zonder zorgen te maken over het krijgen van lage kwaliteit dekking.

Lock in uw tarief met een CAP

Auto verzekeringen fluctueren op een maandelijkse basis, dus als je rond te shoppen voor een nieuwe deal, zult u willen ervoor zorgen dat u de best mogelijke prijs te krijgen. U kunt vergrendelen in uw tarief door de aankoop van een CAP (botsing en aansprakelijkheid) beleid. Een CAP beleid is in wezen een auto verzekering met een vast tarief voor een bepaalde periode van tijd. U betaalt een premie voor het beleid up front, en het tarief zal niet veranderen voor de duur van het contract. CAP beleid zijn geweldig voor mensen die willen ervoor zorgen dat ze het beste tarief mogelijk te krijgen bij het winkelen rond voor een nieuw beleid. Nu dat je weet waarom sommige auto’s kosten meer te verzekeren dan anderen, is het tijd om te beginnen rond te shoppen. Zorg ervoor dat u uw onderzoek te doen, zodat u een weloverwogen beslissing over welk bedrijf om te gaan met te maken.