Bij diefstal denkt u waarschijnlijk aan iemand die bij u thuis of op kantoor inbreekt en uw persoonlijke bezittingen steelt. Hoewel woningen en kantoren vanwege de gemakkelijke toegang een ideaal doelwit voor dieven zijn, zijn er ook andere, meer onverwachte plaatsen waar vaak spullen worden gestolen. Auto’s vallen onder deze categorie, en daarom delen we graag een paar tips om te voorkomen dat uw auto wordt gestolen. Of u uw auto nu voor korte tijd ergens achterlaat of hem ’s nachts op een open terrein geparkeerd houdt, er zijn maatregelen die helpen om dieven op afstand te houden. In deze blogpost bespreken we wat algemeen advies over hoe u van uw auto geen gemakkelijk doelwit voor potentiële dieven kunt maken. U leert over 7 verschillende manieren om uw auto tegen diefstal te beschermen, zodat hij niet het zoveelste slachtoffer wordt.

Installeer een remote engine starter

Wanneer u uw auto op een minder dan ideale plaats achterlaat, hebben dieven ruimschoots de gelegenheid om in te breken en uw eigendom te stelen. Als u uw auto laat draaien, is de kans veel groter dat hij wordt gestolen. Als u in een kouder klimaat woont, is het noodzakelijk om uw auto elke ochtend een beetje te laten draaien voordat u naar buiten gaat. Als u net als ik bent, heeft u uw auto waarschijnlijk iets te lang laten draaien. Wanneer het niet goed loopt, is het vaak veel duurder om te repareren. Hoewel het laten installeren van een remote engine starter niet goedkoop is, is het de investering waard. Met een remote engine starter kunt u uw auto van binnenuit starten en binnen een minuut of twee aan de praat krijgen. Starters op afstand zijn een geweldige manier om uzelf en uw auto te beschermen. Als u ergens koud woont, dan weet u dat het noodzakelijk is om uw auto te laten draaien voordat u het huis verlaat. Soms duurt het echter een beetje te lang om de binnenkant van de auto op te warmen. U wilt niet 10 minuten langer in de kou zitten voordat u kunt vertrekken. Een remote starter kan dit veel gemakkelijker maken.

Voeg schijfremmen en een alarm toe

De eerste verdedigingslinie tegen autodiefstal is ervoor zorgen dat uw auto niet kan worden weggereden. Er zijn een paar dingen die helpen om je auto moeilijker weg te rijden. Ten eerste kunt u schijfremmen installeren. Schijfremmen zijn minder gebruikelijk dan trommelremmen, dus het is gemakkelijker voor een dief om de trommelremmen te verwijderen en dan weg te rijden met uw auto. Schijfremmen zijn moeilijker te verwijderen en in sommige gevallen zelfs onmogelijk zonder speciaal gereedschap. Vervolgens kunt u een apparaat installeren dat een luid, oorverdovend geluid laat horen wanneer een dief uw auto probeert te starten. Hoewel dit de diefstal niet zal stoppen, zal het de dief waarschijnlijk afschrikken om het opnieuw te proberen, of mensen in de omgeving waarschuwen dat er iets verdachts gebeurt. Tot slot kunt u een noodschakelaar of een noodschakelaar installeren die uw auto volledig kan uitschakelen.

Installeer een metalen gaas in de wielkast.

De gemakkelijkste manier om uw auto te beschermen en te voorkomen dat hij wordt gestolen, is ervoor te zorgen dat mensen niet kunnen zien wat voor type auto het is. De gemakkelijkste manier voor een dief om te bepalen in welk type auto u rijdt, is te kijken naar het merk en model van uw auto in de wielkast. Om te voorkomen dat een dief kan zien in welk type auto u rijdt en om het hem moeilijker te maken in uw auto in te breken, kunt u een metalen gaas in de wielkast aanbrengen. Een wielkastdeksel is een eenvoudig stuk metaalgaas dat u over de wielkast kunt plaatsen om de merknaam, het model en het merk van uw auto te verbergen. Het is een effectieve en goedkope manier om te voorkomen dat dieven kunnen zien welk type auto u rijdt.

Vergrendel de deuren en ramen

Het klinkt misschien een beetje voor de hand liggend, maar je moet je auto altijd op slot doen. Veel mensen rijden rond met hun deuren niet op slot en de ramen omhoog. Dit geldt vooral als u geparkeerd staat in een gebied waar u denkt dat er weinig risico op diefstal is. Als u uw bezittingen wilt beschermen tegen diefstal wanneer u uw auto geparkeerd en onbeheerd achterlaat, dan moet u uw deuren en ramen op slot doen. Mensen laten hun auto vaak onafgesloten en met de ramen naar beneden staan wanneer ze geparkeerd staan op openbare plaatsen zoals luchthavens, universiteiten en winkelcentra. Het is voor dieven veel gemakkelijker om in te breken wanneer u uw auto niet op slot laat. Als uw auto wordt gestolen en niet op slot was, kan de politie weinig doen om uw auto of uw bezittingen terug te krijgen.

Zet uw auto in de parkeerstand.

De parkeerstand is een geweldige functie die u kunt gebruiken als u zich in de ongelukkige situatie bevindt dat uw auto wordt gestolen. Om je auto in de parkeerstand te zetten, hoef je alleen maar op een knop op je telefoon te drukken. Wanneer een dief uw auto steelt, zullen ze er waarschijnlijk in wegrijden. Als ze ver genoeg rijden, zullen ze uiteindelijk zonder batterij komen te zitten. Zodra dit gebeurt, zullen ze moeten lopen naar een tankstation of een auto-oplader en de stekker erin steken voordat ze weer rijden. Dit geeft u de kans om de politie te bellen om de diefstal aan te geven en hen de locatie van de dief te geven. Wanneer u uw auto in de parkeerstand zet, stuurt hij een waarschuwing naar uw telefoon. Zo weet u dat er zonder uw toestemming met uw auto wordt gereden. Het geeft u ook een idee van waar de dief rijdt op basis van de GPS van uw telefoon.

 Gebruik een volgsysteem

Een andere manier om uw auto tegen diefstal te beschermen is het installeren van een auto-volgsysteem. Auto tracking systemen beginnen bij ongeveer $20 per maand en bieden real-time GPS tracking van uw auto. Als u zich ooit zorgen maakt dat uw auto gestolen dreigt te worden, kunt u inloggen op de app en bijhouden waar uw auto zich bevindt. Als u merkt dat uw auto beweegt, maar u bent nergens in de buurt, kan dit een teken zijn dat hij is gestolen. U kunt uw auto op de app volgen en de autoriteiten laten weten waar hij rijdt. Auto volgsystemen kunnen u ook helpen uw auto te vinden op een drukke parkeerplaats of het gemakkelijker maken om met passagiers mee te rijden zonder hun identiteit prijs te geven.

 Conclusie

Wanneer u uw auto ergens laat staan, vergeet u gemakkelijk dat deze een doelwit is voor dieven. Deze tips kunnen u helpen voorkomen dat uw auto wordt gestolen. Wanneer u uw auto parkeert, zorg er dan voor dat u de deuren en ramen op slot doet, op goed verlichte plaatsen parkeert en uw omgeving in de gaten houdt. Deze eenvoudige stappen kunnen u helpen uw auto en de spullen erin te beschermen tegen diefstal.