Auto inspectie

Een auto inspectie is simpelweg een soort controlebeurt van je auto. Deze inspectie vindt eens in de zoveel tijd (verplicht!) plaats. Je auto wordt op verschillende dingen gecontroleerd.

Controle

Je auto wordt gecontroleerd op de volgende punten; de remmen, de lichten, de banden, de wielen en de assen, de uitlaatgassen, de nummerplaat, het chassisnummer, het zicht, de stuurinrichting, de ophanging, het chassis, het koetswerk en op de veiligheidshgordels.

Ook bent u verplicht de volgende documenten mee te nemen; uw gelijkvormigheidsattest, uw inschrijvingsbewijs, uw laatste keuringsbewijs, uw uitnodiging voor de controle en uw groene kaart.

Voorkom afkeuring!

Om afkeuring of eventuele andere klachten te voorkomen zijn er een paar tips waarmee je ervoor kan zorgen dat je auto feilloos door de keuring komt. Zo kunt u voor de keuring voor onderhoud naar de garage gaan. Hier worden uw lichten, remmen en banden alvast getest. Let er ook op dat er tussen 1 mei en 30 september geen winterbanden meer op uw auto staan.

Bandendruk

Ook is het handig te letten op de juiste bandendruk van uw banden. Verstandig is ook om ervoor te zorgen dat uw nummerplaat goed zichtbaar is. Om punten te scoren is het ook verstandig om uw auto voor de keuring nog grondig schoon te maken, de stoelen goed op hun plaatst te zetten en de veiligheidsgordels goed vast te klikken. En als u echt niets aan het toeval wilt overlaten, kunt u checken welke tests er allemaal uitgevoerd gaan worden en uw auto op al deze punten zelf nog even goed nalopen.