Sommige van deze Japanse auto’s zien er in standaard vorm misschien niet uit, maar ze kunnen worden omgetoverd tot vuurspuwende monsters!

Het lijdt geen twijfel dat de tuningcultuur, de kunst van het opbouwen van een auto uit bescheiden middelen, altijd terug lijkt te leiden naar het land van de rijzende zon. Ze zijn tegenwoordig ook officieel pro geworden, met echte supercar-killers die over de hele wereld door de straten zwerven. Dat is ook onze focus vandaag. We gaan een kijkje nemen naar 10 auto’s die uitzonderlijk sterke fundamenten huisvesten. Op die funderingen kan tot het uiterste worden gebouwd, tot het punt dat geen enkele standaard supercar op zijn lauweren kan rusten.

Sommige zijn krachtiger dan andere wanneer ze voor het eerst worden gebouwd, maar elk van hen heeft een sterke aftermarket en een algemeen vermogen. Misschien wel het belangrijkste stukje van de puzzel als je het opneemt tegen een auto die 4 of 5 keer zoveel kost, ze zijn allemaal betrouwbaar als ze goed gebouwd zijn. Dus ga er maar eens goed voor zitten en ga met ons mee op deze reis door  Japanse auto’s die getuned kunnen worden om supercars te verpletteren.

Toyota Supra

We weten allemaal dat de Supra met zijn 2JZ-motor misschien wel de koning van dit spel is. Het heeft niet echt uitdagers gehad sinds hij er is. Het beste deel is dat hij dat onwerkelijk vermogen combineert met onwerkelijke schoonheid. Tip: https://www.extremecarstyling.nl/remus

Deze auto kan gemakkelijk worden opgevoerd tot het dubbele van zijn oorspronkelijke vermogensaantal zonder enige aanpassingen aan de onderkant van de motor. Zeer weinig auto’s van waar dan ook op de planeet kunnen dat zeggen.

Nissan Skyline GT-R

De enige auto op deze lijst die ook maar in de buurt komt van de kracht van de 2JZ aangedreven Supra is deze, de nieuwste Nissan GT-R. Dit ding is gewoon buitenaards. Vanuit de fabriek maken ze zo’n 500 pk en dat is nog maar een fractie van wat je ermee kunt bereiken.

Talloze tuning bedrijven vinden manieren om het vermogen op te voeren tot in de duizenden pk’s dankzij een briljant ontworpen motor en licht opgewaardeerde internals.

Mazda RX-7

Er zijn maar weinig auto’s die zo krankzinnig klinken als een volledig getunede RX-7. De motor is misschien wel de vreemdste hier, maar dat heeft toegewijde fans er niet van weerhouden om een manier te vinden om hem op te bouwen tot ver in het 800 of 900 pk bereik. Dankzij het hoge toerentalvermogen is de RX-7 een prachtige sportwagen die tegen bijna alles op de weg ingaat. Uitgelicht: https://www.extremecarstyling.nl/wagner-tuning

Mitsubishi Eclipse GSX

De GSX is de enige Eclipse te hebben. Met de notoir sterke 4G63 motor, het was echt de 2-deurs EVO in vele opzichten. AWD + Tonnen vermogen gezien het gewicht zijn weer een geweldige combinatie. Bovendien, dankzij die supersterke motor, hebben we deze auto’s circuitmonsters zien worden met meer dan twee keer de pk’s waarmee ze op voorraad kwamen.