De Nederlandse wegen raken steeds drukker en ook in de steden is het soms met de auto behoorlijk lastig om je een weg tussen al het verkeer te banen om daarna vervolgens op zoek te moeten naar een vaak zeer prijzige parkeerplek. Gelukkig zijn de afstanden in Nederland vaak nog redelijk te overzien en hebben we verschillende alternatieven op het gebied van vervoersmiddelen naast de auto.

De scooter is hier een goed voorbeeld van die al meer dan vijftig jaar een vast onderdeel uitmaakt van het Nederlandse straatbeeld. Net zoals bij de auto en de fiets, zijn er de laatste jaren ook steeds meer elektrische varianten van de scooter op de markt gekomen die de scooter als vervoersmiddel nog interessanter maken dan ooit tevoren. Ze zijn tegenwoordig zelfs online aan te schaffen bij specialisten zoals Fast Furious Scooters.

De scooter is een stuk handiger dan de auto in de stad

Met een scooter in de stad heb je natuurlijk diverse voordelen. Op de eerste plaats kun je zeer makkelijk overal de scooter parkeren, sta je vrijwel altijd vooraan bij het stoplicht en kun je makkelijk om files heen manoeuvreren. Naast deze praktische voordelen die de reistijd vaak aanzienlijk versnellen, ben je ook qua brandstaf op een scooter aanzienlijk goedkoper uit dan met de auto. 

Als vanzelfsprekend is dit financiële voordeel met een elektrische scooter nog groter. Er zijn in Nederland duizenden occasions waar je terecht kan voor een Elektrische scooter en ook online zijn er verschillende aanbieders van dit mooie vervoersmiddel te vinden. Vrijwel alle grote scooternamen als Piaggio en Peugeot hebben wel een of meerdere elektrische varianten in het assortiment. En soms ook elektrische driewielers, te vinden bij FastFuriousScooters.nl.

Een elektrische scooter is op termijn goedkoper dan een benzine scooter

De scooter is op zichzelf al zeer populair, maar de verwachting is dat de elektrische variant de komende jaren de markt verder zal overnemen en na verloop van tijd de benzine scooter alleen nog als collector’s item aanwezig zal zijn.

De elektrische scooter is op dit moment vaak wel wat duurder dan de benzine variant, maar wanneer je dit uitrekent qua kosten per kilometer op het gebied van onderhoud en brandstof over de levensduur van de scooter, dan zul je er snel achterkomen dat de elektrische variant op termijn aanzienlijk goedkoper is en je de aanschafwaarde zo weer uit hebt. Dit komt niet alleen door de elektriciteit die goedkoper is dan de benzine, maar ook door de motor die bij een elektrische scooter niet bestaat uit allerlei losse onderdelen en ook niet slijt of veel onderhoud nodig heeft.